perjantai 1. helmikuuta 2013

NHL is back

Se on sitten helmikuu. Tammikuu siis ohi. Marras-, joulu- ja tammikuu tältä talvelta takana päin, ja enää helmikuu, viimeinen todellinen talvikuukausi edessä. On tämä Suomen talvi hienoa aikaa, kun sitä onnittelee itseään aina kestettyään kuukauden lisää. Talvella kesä, aurinko ja valo tuntuvat niin kaukaisilta asioilta. Tuntuu oudolta ajatukselta että voisi olla ilman paksua hupparia, talvitakkia ja villasukkia. Täytyy kuitenkin myöntää, ettei tämä talvi ole saanut hermoja kovin kireälle, esimerkiksi viimevuotinen talvi intissä oli kammottava verratuna tähän.

Helmikuu alkoi rutiininomaisesti. Hereille 05:30, Kings - Predators pelin ensimmäinen erä Viasatilta yrittäen samalla hiukan heräillä, eväät reppuun ja puoli seiskalta pyörä alle ja kohti Ruoholahtea. Kyllä, pyörä kulkee edelleen, joskaan se ei riemusta kilju. Kiljuu kylläkin, mutta ihan muista syistä. Vaihteet eivät ainakaan tykkää hyvää pakkasesta, tai hydrauliset jarrut. Renkaat ovat kestäneet ihmeen hyvin, tuollaisiksi perus pyörän mukana tulleiksi ovat kestäneen puhkeamatta kertaakaan aikamoisen kasan kilometrejä. Koko Norjan reissukin meni niillä, ja nyt kestävät päälle vielä pohjoisen talven. Good stuff, pitää muistaa hankkia samanlaiset sitten kun joku päivä nuo pettävät.
Pyörällä pääsee töihin enimmäkseen, jos kertyy paksua lunta tai on rankka lumipyry niin silloin suosiolla kävelen. Pyörä ei kulje yksinkertaisesti kulje hangessa. Pieni irtolumi ja jää nyt aiheuttavat lähinnä pientä jännitystä arkeen sutimisen muodossa, mutta kymmensenttinen hanki tuhoaa aikalailla haaveen nopeasta etenemisestä.

Töissä teksti-TVstä NHL-kierroksen tulosten tarkkailemista ja hesarin lueskelu. Väsyneenä liian vähien eväiden syöntiä ja pitkävetolistojen läpikäymistä. Pelipäivinä SM-liigaa silloin tällöin, lähes joka yö NHL:ää.
Niin, NHL siis alkoi, ja olinkin unohtanut millaisen leijonanosan ajasta se saattaa viedä. Peruspäivänä nimittäin tulee katsottua lähes kaikkien pelien koosteet, luettu ainakin pintapuolisesti kaikki uusi tavara Jatkoajan forumilla ja päiviteltyä tekijäpuolella mm. pelaajalistoja. Ja toisinaan tulee kirjoiteltuakin, tässä esimerkiksi kauden ensimmäinen aamuraporttini. Toista kautta kuulun nyt siis Jatkoajan tekijätiimiin, ja tällä kaudella on tullut otettua enempi vastuuta. On nimittäin hyvin palkitsevaa puuhastelua. Ja onhan se hauska nähdä oman nimen edessä termi "toimittaja", heh. Pääsee kirjoittamaan suurelle yleisölle sydäntä lähellä olevasta aiheesta. Joku siinä NHL:ssä niin kiehtoo. Lätkä toki itsessään, mutta tuo läpsyttely jota SM-liigaksi kutsutaan ei herätä juuri mitään tunteita. Huomasin viime kaudella, että Los Angeles Kingsin marraskuinen runkosarjaottelu herätti enemmän sydämentykytystä kuin Suomen MM-pelit. Kings varsinkin on ollut sydäntä lähellä jostain syystä jo monta vuotta, syystä jota en oikein edes tiedä. Nyt koitan katsoa pelejä sen minkä pystyn, mutta arkisin ongelmana on a. muutaman tunnin unet ei toimi b. Kingsin kotipelit / divaripelit alkavat siinä viiden ja kuuden väliin aamulla, joten en edes ehdi katsoa ennen töitä. Puolitoista peliä kuudesta nyt nähty, mutta tarkassa seurannassa kuitenkin. On muuten harvinaisen mielenkiintoinen kausi käynnissä, tuntuu että ennätysmäärä mielenkiintoisia joukkueita ja lupaavia nuoria ja ja...okei.

Änärin alettua pääsykoelukeminen kärsi jossain määrin, mutta Verkottunut on aika pitkälti paketissa. Luin siis toiseen kertaan koealueosiot ja tiivistin ne omin sanoin, huomasin jo lukiossa psykologian YO-kirjoituksiin lukiessani tuon olevan minulle paras tapa. Nyt helmikuussa Itämaalle sama ja lukiohistorian kertausta, maaliskuun myötä alkaa sitten pääsykoekurssi, jolla siis olen etänä.
Tarkoitus on ollut hakea myös Finavialle lennonjohtajan koulutukseen, mutta heillä on tiedotuksessa ongelmia. Sivuilla sanotaan että tammikuussa on haku heidän sivuillaan, mutta koko tammikuun aikana sellaista ei mistään löytynyt, enkä ole soittamallakaan saanut asiaa toistaiseksi selvitettyä. Kiinnostaisi kovasti tuokin homma nimittäin, ja haku on vain kerran vuodessa. Pitää jatkaa selvittämistä, ehdottomasti pyrkimisen arvoinen opiskelupaikka vaikka koulutus sen vajaa pari tuhatta maksaakin.

Elokuvia on taas katsottu reippasti, luonnollisesti. Viime vuonna näin muuten kuutisenkymmentä elokuvaa, joten aika tarkalleen ainakin yksi viikossa tulee nähtyä. Nyt ei ole kuitenkaan tullut vastaan mitään erityisen mainitsemisen arvoista. Django Unchained oli kovasti odotettu, mutta Tarantino tuotti minulle pienimuotoisen pettymyksen. Liian väkivaltainen turhalla tavalla, liikaa huonoja one-linereita, liian lame. Muutamat hyvät hahmot toki, ja Christopher Waltz on loistava näyttelijä, mutta kyllä tämän sijoitan melkoisen pohjalle Tarantinon tuotannossa. Tämä siis ihmiseltä jolla on Pulp Fiction- ja Death Proof- julisteet seinällä. Djangon paras osuus olikin ehkä tämä soundtrack.

Kirjojen puolelta Song of Ice and Fire luettu kokonaan, kaikki ilmestyneet viisi osaa. Martin jätti kaikki kymmenisen plotlineä niin pahasti kesken että suorastaan suututtaa. Onnekseni seuraavan osan on ilmeisesti tarkoitus ilmestyä joskus lähitulevaisuudessa. Toivottavasti pääsykokeitten jälkeen, on nimittäin hyvin addiktoivaa luettavaa ja kun kirjat ovat tuhatsivuisia sekä oma englanninlukuni huomattavasti hitaampaa niin hetki niissä kuluu.

Ainiin, ja nyt on kesän matkakohde päätetty ja lentoliput ostettu. Jemiman kanssa siis Israeliin 12. - 27.7, lennot Tel Aviviin mutta suunnitelmana nähdä paljon muutakin. On hyvin mukavaa kun on jotakin mitä odottaa kovasti. Tulossa lienee mahtireissu, ensimmäinen matkani Euroopan ulkopuolelle ja Jemiman suosikkipaikka.

Pari kuvaa tähän vielä.


Jemiman kanssa jouluisissa tunnelmissa.
Kuvaaja in action.


Uudenvuoden vietosta. Yksi parhaita ihmiskuvia mitä olen uudella putkella ottanut.Vanhat silmälasit vaikuttavat radikaalisti ulkonäköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti