sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Israel - day 9

Vaikka tilastot näyttävät lämpötilan olevan paria astetta vaille sama kuin aiemminkin, on ulkona ollut jo pari päivää paljon viihtyisämpää ja iltaisin jopa viileää. Napakka tuuli myös auttanee asiaa.

Tänään poistuimme kolmenkymmenen Scrubs-jakson jälkeen linnoituksestamme, ja lähdimme vanhaankaupunkiin. Matkalla jätin postikortit postiin, jossa sai, yllätys yllätys, odottaa ihanan kauan. Mielenkiintoista oli kuitenkin sijainti; posti oli nimittäin ostoskeskuksen tapaisen sisällä, missä kaikki muut liikkeet olivat ranskankielisiä. Mainoksetkin olivat ranskaksi, ja ilmaista ranskankielistä lehteä oli jaossa. Ranskaa kuulee muutenkin kaduilla melko paljon, ja se lienee venäjän ohella ainoa kieli jolla täällä voi edes jotenkin pärjätä jos heprea / englanti ei taitu.

Tällä kertaa halusin nähdä Old Cityn eri puolelta, joten kävelimme Damascus- portin kautta. Tämä luoteisessa kaupunginmuurissa oleva jykevä portti on nykymuodossaan rakennettu 1500-luvulla Eurooppaakin alistaneen ottomaaniruhtinas Suleiman Suuren toimesta. Massiivinen ja juuri sellainen mitä ison kaupungin portista tuleekin mieleen, mutta huomion paikalla vei lähinnä muslimikaupustelijat jotka olivat leiriytyneet sen edustalle myymään kaikkea lenkkikengistä viinirypäleisiin.


Damascus Gate 

Vanhan kaupungit basaarit olivat hiljaisempia kuin kertaakaan aiemmin, ja melko rauhassa olikin mukava kävellä ilman sen kummempia suunnitelmia, ilman että tarvitsi jatkuvasti väistellä ihmisiä tai varoa taskujaan. Kahdella peräkkäisellä myyjällä oli käytössään ovela trick, kysyivät meiltä miten jokin sanotaan suomeksi ja kirjoittamaan sen lapulle; tämä toi meidät liikkeeseen, jossa yritettiin sitten puhua ostamaan jotakin. Ensimmäinen oli kovin yritteliäs, ja laski tekemiensä korvakorujen hintaa 80:stä 35:een, mutta kun ei ollut tarvetta niin ei. Toinen vakuutti olevansa vain kiitollinen eikä yrittävänsä myydä meille mitään, ja toden totta, antoikin jonkun minikorun ilmaiseksi. Paikalliset myyjät osaavat kyllä small-talkin ja ovat taitavia myyjiä, koko shown tarkoitus onkin tuoda asiakkaita.
Näimme taas uuden puolen kaupungista, kun löysimme tiemme kreikkalaiskatolisten alueen läpi. Näkyipä seassa Etiopian ortodoksinen patriarkaattikin. Monipuolinen on vanhakaupunki, kaikille uskontokunnille löytyy paikkansa.


Join tänään myös huikean hyvän jääkahvin ravintolantapaisessa, varmaan puolen litran lasi ja so good. Täältä saa muutenkin delicious jääkahvia, en ymmärrä miten pidän kaikesta kahvinmakuisesta pullista juomiin mutta en voi sietää itse kahvia, aivan sama paljonko siinä on maitoa tai sokeria. Nytkin jääkaapissa odottelee litran pullo latte-juomaa...Tuntemattomaksi jäävän valmistajan mangomehu ja Milkan Oreo-suklaa ovat myös löytäneet tiensä suosikkeihini. Tulen ikävöimään lomasikailua ja sitä, miten kaikkea suklaasta jäätelöön voi hyvällä tekosyyllä ostaa ”vain koska se on uusi maku, pakkohan sitä on maistaa”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti