tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kotimaanmatkailua & lomaa kohti

Perjantaina alkaa. Loma nimittäin, pari viikkoa lomaa duunista, lähdemme Israeliin; suurin osa ajasta majoitutaan Jerusalemissa, pari viimeistä yötä Tel Avivissa. Perjantai-iltana kahdeksalta nousee kone kohti Ben-Gurionin lentokenttää, erittäin odotettu ja tervetullut matka. Todella exotic kohde näin vain Eurooppaa nähneelle ihmiselle, vaikka Israelin maahan ja kulttuuriin olenkin perehtynyt. Ja matkasuunnitelmia luonnollisesti tehnyt. Historiallisuutta suorastaan pursuava kohde. Odotan kahden viikon totaalista kulttuurinmuutosta, älytöntä lämpöä, hyvää ruokaa ja yleistä maksimaalista rentoutumista.

Eipä tämä kesänvietto ole kyllä huonosti mennyt täälläkään, käväisimme juuri viikonloppuna ystäväni Osmon kera heittämässä pyöräreissun Raaseporin linnaan; 180km, 29h. Lähdimme lauantaina työvuoroni päätyttyä polkemaan Ruoholahdesta, Espoon läpi kuljimme mukavia rantateitä pitkin, siitä Masalan kautta Kirkkonummen läpi, Kuninkaantietä jonkun matkaa kunnes vaihdoimme valtatie 51:lle ja Inkoon jälkeen käännyimme Fagervikintielle. Menomatka 7,5h, takaisintulo 6,5h, kummastakin noin tunti taukoja. Todella kuluttava ja rankka matka, mutta myös suunnattoman palkitseva; on hyvä haastaa itsensä fyysisesti ja toisinaan repäistä kunnolla. Mieleenpainuva matka. Ja kesäsään ollessa mitä parhain, ei valittamista kerta kaikkiaan löydy. Varsinkin tuo Fagervikintie / Vanha rannikkotie oli niin seesteistä, metsän läpi kulkevaa hyvänfiiliksen tietä mäkisyydestään huolimatta. Siellä tiheän metsän keskellä, peltojen ja metsän tuoksujen leijailessa vahvasti ilmassa, hyvällä tiellä polkiessa ei paljoa talouskriisit paina. Jokainen turisti (ja miksei suomalainenkin) pitäisi roudata vastaavalle reissulle, sitä näkee niin paljon enemmän kuin autolla satasta ohi hurauttaessa.

Itse 1300-luvulla rakennettu linnakin oli hieno nähtävyys, eiväthän nuo suomalaiset linnat mitään satulinnoja ole, mutta vaikuttava rakennus kuitenkin. Oli oikein mukava pistää teltta pystyyn linnanmuurin viereen. Ensiluokkaista kotimaanmatkailua.Tekee hyvää myös breikki töistä, vaikka näillä työtunneilla ei pääse ylirasittumaan niin yhdeksän kuukautta putkeen töitä ilman lomia on ihan tarpeeksi. Varsinkin kun kyseinen työ, kaikkien samantyylisten asiakaspalveluhommien tavoin, on loppupeleissä kovin yksinkertaista, melko epärakentavaa ja monotonista. Ei pahimmasta päästä, mutta silti. Huonosti käyttäytyvät ihmiset ihmetyttävät ja ärsyttävät tasaisesti päivittäin, mutta heitä tulee vastaan aina ihmisten kanssa toimiessa, joten pitää vain pysyä itse asiallisena. Tai pysyä poissa ihmisten ilmoilta.
Tottakai on hienoa että on vakituinen työpaikka, ja työttömänä oli todella ikävä olla. Olen sitä paitsi harvinaisen hyvällä ärrällä töissä, joten siitäkin olen iloinen, hyvä tuuri kävi. Pomo on todella hyvä, kioski on sopivan rauhallinen. Monet vakkaritkin ovat oikeasti leppoisaa jutusteluseuraa, joten hyviä puoliakin tuossa duunissa on. Sitä paitsi on erittäin keskeistä kustantaa itse koko elämänsä, maksaa omilla rahoillaan vuokrat, kauppareissut ja verot. Paljon parempi näin, mutta loma on aina loma. Sinne siis.

Fast & Furious 6:n avausbiisi oli hyvä, juuri sopiva tähän elokuvasarjaan. Ei liian tosissaan, sopivasti meininkiä ja Vin Diesel. Khyl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti