perjantai 21. maaliskuuta 2014

Takatalvi

Takatalvi, uuden periodin koulutyöt ja hetkeksi lisääntyneet työt ovat tehneet arjesta totutun tekemisentäytteisen, ja aika tuntuu rientävän kuin Pendolino konsanaan. Pomo lähti lomalle töistä, joten tällä viikolla tuntimittari näyttää opiskelijalle väkisinkin lisäkiirettä tuottavaa 23:a tuntia. Ensi viikolla laitetaan vielä pari lisää, ja Ärrällä nautiskellaan 27 tuntia.

Olimme Jemiman kanssa viime viikonloppuna mökillä, kun pitkästä aikaa oli vapaa viikonloppu kummallakin. Klaukkalan lumiset lakeudet toivat erittäin tervetulleen rauhallisen hetken arkeen. Kaksi yötä hiljaisuudessa, kiireettömyydessä, internetittömyydessä ja lumen peittämälle järvelle katsellessa tekivät hyvää. Kantakaupungin kerrostaloviidakon vaihtaminen pitkästä aikaa luonnonläheisempään maisemaan herätti taas ikuiset ihmettelyt – miten maalla on niin hiljaista, ja miten ilmakin tuntuu olevan kirkkaampaa? Tähtitaivaskin näkyi lähtiessämme kirkkaampana kuin aikoihin stadissa.


Talvi palasi yhdessä yössä.


Talvinen auringonlasku.
Rauha tuli tarpeeseen, sillä rennoista kursseista huolimatta koulutyöt kasaantuvat armottomasti päälle heti alkuun. Toisaalta, monet kursseista (venäjä, puheviestintä, metodiopinnot) loppuvat huhtikuun puoliväliin mennessä, joten ne ovat ohi ennen kuin huomaakaan. Viiden kurssin sisältämien haasteeltaan vähäisinä pysyttelevien rutiinikoulutöiden päälle päätin lätkäistä vielä toisen kirjatentin, sillä sen myötä saan yleisen historian perus- ja aineopinnot kokonaan suoritetuksi näin ensimmäisen lukuvuoden aikana. Viimeisenä vuorossa on opintojakso historian murroksia ja jatkuvuuksia, ja tentin tuohon kuuluvan kurssin Kapitalismin synty ja teollistuminen. Ensimmäisenä tenttikirjana aloitinkin jo Joyce Applebyn The Relentless Revolution: A History of Capitalism:in ja toisena odottaa Peter N. Stearnsin The Industrial Revolution in World History. Modernimpi historia on tämän vuoden puolella ollut muutenkin hallitsevasti esillä, ja kyseessä on sopivan mielenkiintoinen aihe, jota jaksaa sen 800 sivua lukea. Lisäbuustia sain vielä tänään WebOodiin kilahtaneesta edellisen kirjatentin suoritusmerkinnästä; sain nimittäin kolmosen, mikä on mainio tulos siihen nähden että kysymykset olivat mielestäni hirveitä ja yksi kolmesta esseestäni oli kymmenessä minuutissa tehty täysi vitsi. Hyvin sujunut tentti johtaisi siis mitä mainiompiin tuloksiin.

Pöydän ikuinen kirjapino: nyt mm. pari tenttikirjaa, Poen elämänkerta, sarjakuvateos The Marquis ja Tiede-lehtiä.
Sählysarja loppui välierätappioon, vaikka hyvin pelasimmekin. Itse pääsin harmillisen vähän paikalle kun pelit olivat yleensä luentojen päällä, mutta positiivinen kokemus yhtä kaikki. Salilla käymisen ohella mukavan monipuolista liikuntaa. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan, ja jos sitä silloin pääsisi liikuntavuoroihinkin. Niissä kun sählyä usein pelataan, niin saisi paljon paremman tuntuman. Nyt heräsin viimeisiin peleihin pelaamaan parhaat pelini.

Doctor Who loppui myös, sillä sain katsottua kaikki seitsemän kautta. Jäljellä on enää muutama välistä jäänyt ekstrajakso. Juuri nyt on niin paljon muuta meneillään, ettei ole ehtinyt tulla tyhjä olo, mutta kiireettömien iltojen osuessa kohdalle varmasti miettii pitkään että mitähän sitä muka nyt ruudulta katselisi. Ensi kaudeksi vaihtuu Doctorin näyttelijä Peter Capaldiksi, ja kahdeksatta kautta kuvataan paraikaa. Ensimmäiset jaksot nähtäneen loppuvuodesta. Doctor Who:sta on tullut niin iso sarja itselleni, että voisin katsoa vaikka kaikki kaudet uudelleen heti. Ainutlaatuista tavaraa. Koitin jokin aika sitten selittää Doctorin luonnetta, enemmän tai vähemmän onnistuneesti, mutta törmäsin kuvaan joka tiivistää sen paljon itseäni paremmin:

Doctor Who kiteytettynä.
Maaliskuu on ollut myös maalauksellisesti mainio kuukausi, itse asiassa todennäköisesti produktiivisin omalta osaltani koskaan. Olen saanut maalatuksi Black Dragonin, Mortis Enginen ja kolme Crypt Horroria, eli ison monsterin, sotakoneen ja monstrous infantryä; isoa tavaraa kaikki. Aloitin siis tosiaan vanhan ystäväni sekä pitkän linjan pelikaverini Danielin Vampire Count-armeijan maalaamisen, ja onkin ollut todella raikas kokemus maalata aivan erilaisella idealla ja väriteemalla kokonaista armeijaa alusta asti. Ainahan noita satunnaisfiguja maalailee vaihtelevasti, mutta kokonaisuuden tekeminen alusta loppuun yhdellä väripaletilla on ihan eri asia. Pelkästään sen suunnittelu oli todella siistiä. Tällä hetkellä nopeasti laskeskeltuna noin 2600 pisteen Dark Elf-listani tulee siis saamaan vihdoin pelikentälle arvoisensa vastustajan maalatun Vampire-armeijan muodossa. Niitä vastaan kun pelaan edelleen enimmät pelini. Eilen pelasimme kertakaikkisen loistavan pelin, 2,500pts ottelun joka päättyi tasuriin. Tasainen, jännittävä ja yksi taktisesti tasapainoisimmista peleistä kummaltakin puolelta mitä muistan pelanneeni. Aktiivista hyvän fiiliksen maalaamista ja huippupelejä hyvien kavereiden kanssa, siitä on harrastus tehty.

Maaliskuun maalaussaldoa. Vielä kun näiden kuvaukseen oikeasti sopivan objektiivin hankkisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti