torstai 5. kesäkuuta 2014

Stanley Cupin finaalit, Helsingin yliopiston megafailure ja kesä

Tälle viikolle on osunut kaksi merkittävää tapahtumaa. Aloitetaan positiivisesta: LA Kings teki sen. Toinen kerta finaaleissa kolmen vuoden sisään. Kolme peräkkäistä game seven voittoa, kaikki vieläpä vieraspelejä. Läntisen konferenssin voittajan ratkaiseva ottelu, jatkoaika ja Alec Martinezin räkäpomppu hiljensi United Centerin. Uskomaton tunne. Tiesin heti katsoneeni yhden elämäni isoimmista otteluista – kaksi muuta yhtä mieleenpainuvaa ovat olleet Teemu Selänne ja Anaheimin mestaruus 2007 sekä Suomen MM-kulta 2011. Tänä yönä alkavat Stanley Cupin finaalit New York Rangersia vastaan, ja niitä tullaan varmasti katsomaan tiiviisti. One of a kind aikaa Kings-fanille, varsinkin kun kauden -12 finaalit menivät täysin ohi armeijassa ollessani.

Lundqvist vs. Quick - finaalijoukkueet nojaavat vahvoihin maalivahteihin

Tunnelmaa varjostaa kuitenkin Helsingin yliopiston uskomaton, järkyttävä epäonnistuminen. Jemima on lukenut ja valmistautunut yli viisi kuukautta pääsykokeeseensa Valtiotieteellisessä. Kokeen piti olla tänään keskiviikkona kahdelta. Niin se olikin – ainoa vain että koko koe perustui viime vuoden pääsykoekirjaan, ja tilaisuus peruttiin. Koe siirrettiin kahden päivän päähän perjantaihin. Miten tällainen on mahdollista? Satojen ihmisten puolen vuoden uhraus, monilla myös rahallinen pääsykoekurssin muodossa; pahimmillaan kymmenen tunnin lukupäiviä ja henkinen valmistautuminen juuri tähän päivään. Mutta ei. Valtiotieteellisessä ei edes tiedetä, mikä kirja on määrätty luettavaksi. Entä miten kaikki ne, jotka ovat lähteneet lomille uutena pääsykoepäivänä? On kylmä fakta, että kaikki eivät pysty saapumaan uuteen pääsykokeeseen. Samalla jonkun laitoksella pitäisi lukea 700-sivuinen englanninkielinen massiivisen kompleksi järkäle päivässä ja taikoa siitä realistinen pääsykoe. Helsingin yliopisto on järjestänyt nyt sellaisen sopan, mistä se ei helposti selviä ilman vakavaa mielipahaa isolle kasalle akateemisesta koulutuksesta haaveilevia ihmisiä. Muutenkin jälleen iso lovi koko yliopiston uskottavuudelle.


Vaikka tänään onkin tuo töhöily ärsyttänyt melko kokonaisvaltaisesti, niin katsahdetaas nyt viime viikkoihinkin. Säännöllisen salitreenin ja hapenotosta voimaharjoitteluun siirtymisen ohella kesä, loma ja sosiaaliset aktiviteetit näkyvät voimakkaasti, olen nähnyt ihmisiä moninkertaisesti tavalliseen nähden. Ulkona on tullut istuttua, kahden kaverin ylioppilasjuhlissa olin, vanhan ystävän mökillä vietin yhden yön Nummi-Pusulassa. Käytiin Osmon kanssa syömässä Morrisons Grill & Greenissä kisa – lautanen tyhjäksi tai häviäjä maksaa, ehtona Osmon kohdalla King Kong ekstrapihvillä. Eli yli puoli kiloa lihaa burgerissa, tarjoilijakin oikein ihmetteli että lautanen ihan oikeasti tyhjeni. 

Mokoman juhlakeikka oli Tavastialla viime viikolla, soittivat Tämän Maailman Ruhtinaan Hovin alusta loppuun levyn 10-v juhlan kunniaksi – todella hyvä keikka olikin, puolen vuoden keikkatauko oli selvästi tehnyt hyvää artistille ja fiilis oli erinomainen. TMRH on Kuoleman Laulukunnaiden ohella itselleni se Mokoman levy, ja näitä kahta tulikin fiilisteltyä jo yläasteella kiitettävän paljon. Myöhemmistä levyistä ainoastaan Sydänjuuret yltää lähellekään samaa tunnetasoa. Mokoma soitti KLK:n kokonaan Tuskassa 2012, joten olenpahan kuullut kummatkin livenä.
Kuvat ystäävn mökiltä Nummi-Pusulasta.

Toukokuu kului maalaamisen parissa myös sen minkä kerkesi, kuukauden saldona 16x Chaos Marauderia (Warriors of Chaos-armeijan alku) ja Vampire Lord, joiden päälle juuri eilen valmistuneet 10x uuden edikan Skeletonia. Rutiinitaso alkaa olla jo oikeasti tosi hyvä, ja sitä huomaa oman asennoitumisensakin muuttuneen tämän onnistuneen maalausvuoden aikana. Isommat haasteet houkuttelevat eivätkä tunnu enää ylitsepääsemättömiltä esteiltä.

Vampire Lord, ylempänä Marauderit ja alempana 8th edikan Skeltoneja.

Maalaamiseen liittyen, osallistuin toukokuun lopulla Games Workshopin Fang-maalauskilpailuun. Tapahtuma itsessään oli hieno, ja oli mukava nähdä paljon aktiivisuutta & väkeä liikkeessä. Harrastajalle kultaa, isot kasat mahtavasti maalattuja modeleita. Satuin voittamaan Fantasy Regiment -kategorian, ja Black Guardini lähti Tukholmaan Nordic Fangin loppukilpailuun. Sieltä ei sijoituksia tullut, mutta yhtä kaikki hyvä kokemus. Ensi vuoden kilpailuun maalannen jotain varta vasten, nuo BG:t ovat kuitenkin pelilistastani eivätkä erityisesti kilpailua varten.

Bloginpitäjän Black Dragon Games Workshopin kilpailussa mukana.
Menestyksekkäät Black Guardini. Kuva Games Workshop: Helsingin ottama.

Paljon on suunnitteilla ja mielessä kesäksi, katsotaan mitä kaikkea sitä saa onnistumaan, pääsykoesotku veti jo yhden jutun pois listalta. Töitä on sentään enää kolme viikkoa = kaksitoista vuoroa ennen totaalista lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti