maanantai 25. elokuuta 2014

Syysfiilis

Näin on jälleen kesä vaihtunut syksyyn ja sateet piiskaavat lehdet pois puista. Jos sää nyt viileni pysyvästi, alkoi syyskelit selvästi aiempaa aikaisemmin, kun jo elokuun puolivälissä sai käyttää takkia aamulla töihin lähtiessään. Täysimittainen syysmyrskykin on nähty, ja muutaman vapaapäivän olemme viettäneet kuten vain syksyllä voi: sateen ja tuulen vonkuessa ikkunan takana, kodikkaasti sisällä lämpimässä lukien ja leffoja/sarjoja katsellen. Syysfiilis on siis täällä, ja jo tuttuun tapaan se sopii itselleni kyllä mainiosti.

Kesä oli pitkä, tapahtumantäyteinen ja yksi parhaista viettämistäni kesistä, monella tapaa kenties paraskin. Kirsikkana kakun päällä oli tuo kertaamisen arvoinen viimeinen kesäviikonloppu 8.-10.8, jonka jälkeen sää viilenikin. Vietimme tuolloin perjantai-lauantain kymmenen hengen porukalla mökillä, mikä oli täysosuma. En ole ennen pyytänyt kesäaikaan kavereitani porukalla mökille, syys/talvireissuja tuli lukiossa tehtyä. Tämä oli kuitenkin selvästi paras tapaus tähän asti: kymmenen vanhaa, hyvää ystävystä, täydellinen kesäkeli, grillausta ja yhdessä ruoanlaittoa, sauna ja +25-asteinen järvivesi, sekä lautapelejä myöhään yöhön. Kerrankin missään ei ollut valittamista, ja koko ilta oli täysi kymppi.


Sunnuntaina vuorossa olikin Flow. Kaupunkifestarit ovat aina eri asia kuin telttafestarit, mutta Flow oli onnistunut kokemus. Alue on iso, paljon isompi kuin samaa Suvilahden aluetta käyttävä Tuska, hyvin muodostettu ja suuresta väenpaljoudesta huolimatta tilava. Ruoat olivat todella jees, joskin sikahintaisia, lavoja oli sopivan monta, akustiikka pelasi, esiintyjiä oli huomattavan paljon, kaikki järjestelyt pelasivat eikä mistään oikein keksi valittamista, jossei nyt sitten hipstereiden ylenmääräisestä paljoudesta ja itse festarin hinnasta. 90e yhdestä päivästä on melko paljon, joten hyödynsinkin sitä sitten katselemalla seitsemän keikkaa. Osaa ei tullut väijyttyä kuin puoliksi päällekkäisyyksien takia, mutta livenä tuli koettua Sin Cos Tan, Death Hawks, Blood Orange, Jungle, Janelle Monáe, Outkast ja Die Antwoord. Kaikissa oli puolensa, ja nämä tuntemattomatkin olivat ihan viihdyttää katseltavaa. Antwoord oli illan kuningas, odotetusti, ja ainoa mitä oikeastaan olin tullut erityisesti katsomaan. Jättimäinen teltta oli aivan tiiviiksi pakattu, enkä muista parillasadalla näkemälläni keikalla nähneeni vastaavia suosionosoituksia koskaan. Myöhäisillan hikisessä teltassa sekoilevaa teknoa afrikaansinkielisillä lyriikoilla, siistiä. Erityismaininta tulee kuitenkin antaa Outkastille, joka oli artistina aivan maailmanluokkaa. En heitä pahemmin kuuntele, ja tunnistan vain muutaman kappaleen, mutta hyvän artistin tunnistaa kun sellaisen näkee. Outkastin laulajat ovat ammattilaisia, ja koko show oli erinomaista viihdettä alusta loppuun.

Tässä vielä linkki youtubesta bongattuun videoon Antwoordin keikasta: Die Antwoord - Pitbull Terrier live at Flow Festival

Syksy tuo aina mukanaan muutoksia, ja tällä kertaa melko radikaalikin sellainen oli ystäväni Osmon muutto opiskelun perässä Jyväskylään. Osmo on yksi vanhimpia, parhaita ja luotettavimpia ystäviäni, sekä kiinteä osa niin lautapeli- kuin figupeliporukoitamme. Lähdimme Jemiman kanssa mukaan muuttamaan Osmoa viikko sitten, päivä oli pitkä mutta mielekäs; vuokrapaku täyteen, 3h Jyväskylään, purkamiset, safkat ja takaisin. En ole aiemmin käynyt kuin ohimennen Jyväskylässä, mutta paikka vaikutti ihan leppoisalta. Ainakin halvemmat vuokrat; 35m2 omalla saunalla irtoaa hintaan 550e/kk. Tulin suorastaan kateelliseksi, itsekin haaveilen ihan erillisestä makuuhuoneesta…Joka tapauksessa, Jyväskylään tulee varmasti tutustuttua tarkemmin vastedes, Osmo kun tulee ainakin neljä vuotta siellä viettämään.

Pakettiautollinen Osmon muuttoa.

Syksyn tuoksun hiipiessä nenään alkoi arkisemmat aktiviteetit, kuten työt, kovalla tahdilla maalaaminen, kirjojen lukeminen ja kodin siivoskelu-järjestely. Vaikka kurssi-ilmoittautumiset hoidinkin jo aikaa sitten, loma koulusta on näkynyt vielä, ja otankin kaiken irti viimeisistä päivistä ennen totaaliarjen alkamista. Olen nyt viikon sisään lukenut kolme ensimmäistä kirjaa Conn Igguldenin viisiosaisesta Valloittaja-sarjasta, joka kertoo Tšingis-kaanin elämästä. Historiallista faktaa väritettynä kaunokirjallisessa muodossa, toimii aina jos kirjoittaja osaa asiansa. Vaikka Tšingis-kaani ja mongolit ovatkin jossain määrin tuttuja, on kirjasarja tuonut paljon mielenkiintoista lisäinfoa aiheesta. Kesätekemislistan lyhennyttyä mukavasti päätin spontaanisti tarttua pitkään mielessä pyörineeseen kirjasarjaan, ja tämä kannatti. On ollut riemuisaa lukea kirjoja monen sadan sivun päivävauhdilla, nyt kun vielä on mahdollisuus ja hyvin tyhjää aikaa. Pitkät työvuorot auttavat myös asiassa, viime viikolla tein kaksi peräkkäistä yhdeksän tunnin aamuvuoroa.

Igguldenin sarjaa on tullut luettua ahkerasti.

Figupuolella olen maalannut tälle vuodelle totutusti kovalla rutiinitahdilla, ja kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti aikataulussa. Pelejäkin kertyi muutama lisää taasen. Fantasy Battle on harrastuksena kokonaisvaltainen, riemukas ja loputtoman palkitseva, niin maalaamisen kuin pelaamisen osaltakin. Hyvä ja samanhenkinen peliporukka luonnollisesti auttaa asiaa. Voisin tästä harrastuksesta hölistä vaikka kuinka, mutta jätän ne muualle. Faba-bloginkin perustamista olen harkinnut, mutta isoin este toistaiseksi on ollut tarpeeksi laadukkaiden kuvien ottaminen figuista. Pitää tutkailla tätä tarkemmin joskus tulevaisuudessa, itse paljon figublogeja lukevana tiedän niiden tarjoavan kaikille samanhenkisille paljon.       

Mitään mainitsemisen arvoista vakituista sarjaa emme ole oikein löytäneet viime aikoina muutamasta yrityksestä huolimatta, mutta onneksi Doctor Who palasi ruutuun toissapäivänä. Kahdeksas kausi tästä modernimmasta versiosta, ja ikävä olikin. Uusi näyttelijä tuottaa aina hetkeksi adaptoitumisongelmia, mutta eiköhän se tästä lähde rullaamaan. Capaldin debyytti oli ihan mukiinmenevä.

Capaldin debyytti nähty.

Tällä viikolla tiedossa töitä 30h, syksyistä arkielämää ja ajatusten siirtämistä alkavaan kouluun. Maanantaina alkaa lukuvuosi. Kesällä liikkuvamman elämäntavan ja sosiaalisten aktiviteettien kirjon myötä ajatusten siirtäminen tekstimuotoon on aina vähäisempää ja yksiulotteisempaa, mutta nyt pimenevien iltojen myötä tuottanen enemmän analyyttistä ajatustyötäkin. Eli ei muuta kuin arjen ja uusien haasteiden pariin. Saatteena muutama nyt maistuva kappale:Pilvet kun väistyy taivahalla taas eestä auringon
Kuivaa mun kyyneleni varmaan
Muiston kannan syömmessäin
Kun saapuu elokuun yö


Huh ! No voehan elämä
Mut eihän Suomi oo sentään ku USA tai Venäjä
Jokainen hovinsa kaapattua rakentaa koulun
Laskettelukeskuksille tietä raivaa
Te ette ees ymmärrä sitä luppoaikaa
Muuten ymmärtäisitte miks maa on niin säysee
Ku porojen pitäs saada vatta täytee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti