perjantai 31. lokakuuta 2014

Täyden kalenterin fiilis

Taas on aika vierähtänyt, syysloma vietetty, toinen periodi alkanut ja puista lehdet tippuneet alkavan talven hyytävän viiman toimesta. Elämä on pitänyt kiireisenä: on ollut tenttiviikkoa ja koulutöitä, lukemista, sarjoja ja elokuvia, duuniporukan iltaa ja Tallinnan risteilyä, ystävien näkemistä, Pauli Hanhiniemen & Quartier Batignollesin keikkaa, lautapeli-iltoja ja figupelipäiviä. Viime viikonloppuna vietin synttäreitäni, ja nyt laiskan lomaviikon jälkeen odottaakin kilometrin pituinen koulutyökasa.

Tallinna ja minä.
Tallinna ja Jemima.

Vietin syntymäpäiviäni tosiaan kollektiivisesti ensi kertaa moneen vuoteen, olimme syömässä ravintola Saslikissa kolmentoista hengen porukalla. Tämä oli erinomainen kokemus kaikin puolin, oma kabinetti, hyvin ystävällinen ja avulias henkilökunta, maistuvat ruoat ja hyvä tunnelma. Mainittakoon, että sain avata shamppanjapullon sapelilla. Hyvin positiivinen tapaus.

Shamppanjapullon avausta sapelilla.

Ravintola Saslik ja syntymäpäiväseurueeni.

Koulussa ensimmäiseen periodiin loppui vain tuo laimeahko sosiologian peruskurssi, josta nappasin nelosen. Nyt jatkuvat niin praktikum, ruotsi kuin taloustieteen peruskurssikin, joiden päälle pyörii väestötieteen peruskurssi ja Suomen talouselämän esittely. Jotta mikään ei olisi liian helppoa, kolmen viikon päästä odottaa julkisen talouden kirjatentti.

Proseminaarityöni alkaa hahmottua paremmin ja paremmin, sain juuri tehtyä tutkimussuunnitelmani valmiiksi ja tarkoitukseni olisi alkaa työstämään itse tekstiä ensi kuun aikana. Aiheeni on rajautunut tarkemmin varhaiskeskiaikaisen Irlannin hallintoon tarkasteltuna erityisesti kuninngasinstituution kautta. Ensimmäisen tutkimuskirjankin, Daibhni Ó Cróininin Early Medieval Irelandin kahlasin jo läpi. Työ vaikuttaa mielekkäältä eikä lainkaan liian suurelta. Raakaa työtä vain niin hyvä siitä tulee.

Pelipuolella lokakuu oli mainio kuukausi. Pelasimme kahteen kertaan Fantasy Battlea sekä kahteen kertaan lautapelejä, niin Arkham Horroria kuin Eldricth Horroriakin. Hyviä iltoja. Maalausprojektini etenee myös kärsivällisesti, nyt voin jo rehellisesti väittää lopun häämöttävän kun jäljellä on n. 25 modelia.

Fantasy Battlea...
...ja Arkham Horroria.

Television puolelta on tullut katseltua parin viikon sisään jotain seitsemänkymmentä jaksoa The Nannya, 90-luvun puolivälissä pyörinyttä mainiota jenkki-sitcomia. Mukavan raikas ja hyväntuulinen vastapaino nyky-TV:n synkemmälle tarjonnalle. Elokuvia olen katsellut myös yllättävänkin ison kasan, seitsemän kappaletta taisin nähdä tässä kuussa. Näistä merkittävin oli ylivoimaisesti toiseen kertaan nähty Kaunis Mieli, joka on kyllä Oscarinsa ansainnut. Erityisen hyvän tuosta teki se, että käsittelimme taloustieteessä juuri Nashin peliteoriaa samaan aikaan. Kaikille suositeltava elokuva.

Viime aikoina olen kuunnellut paljon Moonsorrowia, varsinkin tuota jo kohta viisitoista vuotta vanhaa levyä Voimasta ja Kunniasta. Kylän Päässä on edelleen yksi suosikeistani artistilta. Nebelhorn ja Summoning ovat olleet myös oivaa syysmusiikkia.

Tuossa lueskellessani yhtä romaania tuli vastaani kuvaus hahmosta, johon samaistuin vahvasti:

"Hän on mies, joka asettaa tavoitteita ja saavuttaa ne ja pysyy aikataulussa. Paine pysyä aikataulussa on osa sitä nautintoa".

Oivalsin tällä erityisen tapahtumantäyteisellä viikolla, että olen ehkä onnellisimmillani kalenterini ollessa täynnä sekä tapahtumaa, että tavoitteita ja projekteja; kunhan näitä tasapainottavat ajoittain vapaapäivät ja ajoittain oma aikakin. Viihdyn silti paremmin, jos viisi iltaa viikosta ovat kiinni kuin että koko viikon kalenteri näyttää tyhjää.

Nyt lähden vuosipäiväillallisen viettoon. Kolme vuotta Jemiman kanssa yhdessä <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti