keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Hajottava marraskuu


Puolivälinsä ylittänyt pimeyden ja alkavan talven kuukausi on kulunut hyvin yksipuolisesti opiskelun ja töiden parissa. Viisi kurssia, yksi kirjatentti sekä kandin kirjoittaminen riittäisivät jo ryydyttämään pahasti, eikä tuo työnteko ohessa juurikaan auta asiaa. Vastikään  oli viiteen päivään neljä töitä (pe-la illat, ma-ti aamut). Melko järkyttävä motivaationtappaja, tuon jälkeen oli vaikea kaivaa innostusta jatkaa tenttilukua.

Sain tosiaan lievänä yllätyksenä tietää, että palautusdeadline proseminaarityölleni on jo 16.1. Tuosta toki sitten vielä hiotaan se kirjallinen palautus, joka on myöhemmin keväällä, mutta ihannetilanteessa sitä ei tarvitse enää muokata kuin kosmeettisilla tavoilla proseminaarista. Tässä on siis alle kaksi kuukautta kirjoittaa työ, enkä pääse keskittymään puhtaasti siihen ennen joulukuuta ainakaan. Uskon silti, että joulukuu lomineen riittää tuon tekemiseen – 20 sivua on loppupeleissä varsin vähän tekstiä, näyttäisi siltä että tulen kärsimään ennemmin liian tekstin määrästä. Raakatekstiä on jo kasassa yli puolet tuosta, mutta se nyt ei sellaisenaan kelpaa juuri mihinkään. Luottavaisin mielin kuitenkin siis ollaan, mutta duunia tuossa on vielä monen monta kymmentä tuntia edessä.

Muuten koulutöissä edessä on nyt lauantaina pahasti kuumottava julkistalouden tentti sekä ensi viikolla taloustieteen peruskurssin tentti. Ruotsinkurssin duunit olen jo ajoissa tehnyt, enää tentit joulukuussa edessä, praktikumin työt on myös tehty, väestötieteen johdanto on pelkkiä esseitä ja niissäkin olen aikataulussa, ja viimeisenä taloustieteen kakkoskurssi on ihan perus luento-tenttikurssi joulukuun puolella. Lähinnä tuo määrä tuottaa ongelmia siis, suurimman osaa ajasta ”pitäisi olla tekemässä” jotain koulutöitä.


Nämä kuvat tiivistävät marraskuuni oleellisesti.


Duuninteko alkaa tökkiä myös pahemman kerran, kolmas vuosi menossa ja sen kyllä huomaa. Haasteellisuus nolla, yksitoikkoisuus sata, vakioasiakkaisiin kyllästyminen melkoinen. Noh, tässä on marraskuun ja koulukirjakasan aiheuttama negatiivisuus-bonus mukana, mutta kyllä sitä kaipaisi jo jotain muuta. Keväälle olisi tarkoitus löytää sijaisuuksia niin paljon kuin mahdollista, katsotaan miten siinä käy.

Kovasti työllistävien koulu/työkiireiden tuoman täyden arjen ympärille kaipaa tasapainottavaa viihdettä, ja elokuvia & leffoja onkin mennyt hyvällä tahdilla. Laadulla ei ole niin väliä, kunhan saa aivoja nollattua – saimme katsottua mm. The Nannyn kaudet 3-6 sekä tuoreimman Iholla-kauden kaikki jaksot. Elokuvista viime aikojen ykkönen oli selvästi The 13th Warrior, jonka katsoin toiseen kertaan; esimerkki elokuvasta, jossa puhdas fiilis ylittää moninkertaisesti laadulliset ongelmat. Viikinkimätkintää ysäriltä, toimii kuin sata jänistä. Kuuluu aikalailla suosikkielokuviini. Kuunnelkaa nyt tätä soundtrackiakin:


Sain tämän kuun puolella luetuksi pari hyvää dekkaria. Antti Tuomaisen Synkkä Niin Kuin Sydämeni oli hyvä, mutta loppuratkaisun osalta hiukan laimea teos; pidän kuitenkin hänen otteestaan ja kuvailustaan, jotenkin sopivan…suomalaista. Jens Lapiduksen uusin teos, VIP-huone, oli myös hyvä, joskaan ei ehkä ihan odotusteni arvoinen; piti otteessaan, mutta ei pakottavasti, kuten parhaimmat romaanit. Aion lukea kuitenkin hänen alkuperäisen trilogiansa, katsotaan josko se kolisisi paremmin.

Kuormittavan arjen edessä sitä ihminen palaa selvästi tuttuihin ympäristöihin; kun ei löydy resursseja tutustua uuteen, kierrätetään vanhaa. Ja mikäs siinä, jos se on edelleen toimivaa. Tolkien & Keski-Maa toimivat itselleni varmaan ikuisesti, ja nyt olen huolehtinut mielenterveydestäni Keski-Maan Velhot-korttipelillä. KMV on 1996 painettu suomenkielinen keräilykorttipeli, joka on korttipeliksi harvinaisen strateginen ja muutenkin persoonallinen. Joskus aivan lapsena tuli keräiltyä, mutta nyt hetken mielijohteesta katsoin myykö Fantasiapelit sitä edelleen; positiivisena yllätyksenä näin oli, ja vieläpä hyvin halvalla, joten ostettiin kaverin kanssa kasat ja alettiin lätkimään. Hyvää sivupelailua raskaampien pelien ohessa, Fantasy Battlea en tällä hetkellä kerkeä pelaamaan oikein. Maalauksetkin ovat edenneet hiukan tahmeasti, mutta kyllä nekin sujuvat. Ei paljoa enää jäljellä.


Uusia vinyylejä odottaa Äxässä hakemista, Hugen sekä Palefacen tuoreet tuotokset. Paleface tuli myöhässä ennakkotilauksestani huolimatta, joten en ole sitä kerennyt hakemaan, kovasti kiinnostaa kyllä. Ensi viikolla ilmestyy vielä all-time suosikkini Primordialin uutukainen, joten ehkäpä näistä löydän lisäboostia masentavan mustaan marraskuuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti