perjantai 12. joulukuuta 2014

Loma ja muutoksia elämässä

Tänään oli viimeinen tentti. Syyslukukausi oli sitten about siinä, pistän tarkemman analyysin luultavasti ensi viikolla koulun osalta. Ruotsin suullinen osuus meni läpi, ja kirjallinenkin tuntui menneen ihan okei. Praktikumista tuli vitonen, kahdesta taloustieteestä odottelen arvostelua ja väestötiede odottelee vielä että teen kaksi viimeistä esseetä, deadline tammikuun alussa.

Eihän tämä täysi loma koulusta ole, kun kandikin pitää vielä hioa loppuun, mutta kuitenkin. Ei tarvitse koululle mennä kuukauteen. Seuraavan kerran menenkin koululle uudesta osoitteesta.

Yllätyksekseni sain tiistaina asuntotarjouksen HOAS:lta, joka on toistuvasti hylännyt yksiöhakemukseni. Nyt oli onnea mukana, sillä sain yksiön Hermannista, vastavalmistuvasta rakennuksesta. 28m2, täysin uusi asunto, ylin (eli kuudes) kerros sekä vuokra 260e halvempi kuin nykyisessä. Enpä tuota oikeastaan tosissaan joutunut miettimään, 3000e säästöä vuodessa nostaa elintasoa niin huomattavasti että suostun jopa lähtemään Punavuoresta. Tuo uusi asunto vaikuttaa monilta osin lupaavalta, ja odotan jo itse asiassa kasvavalla innostuksella sinne siirtymistä. Lisää neliöitä on todella jees.

Etelähelsinkiläiselle tuokin sijainti tuntuu "kaukaiselta", mutta kulkeehan sieltä niin spora, metro kuin bussikin keskustaan päin ihan sopivan nopeasti. Tykkäsin aina lukiossa aamujen bussimatkoista, kun sai olla vielä puoliunessa ja kuunnella rauhassa musiikkia. Saanpahan tuon takaisin. Olen totaalisen kyllästynyt myös työmatkaani, ja iloitsen tulevista metromatkoista aikasemmasta heräämisestä huolimatta.

Muutto on 1.1, alle kolmen viikon päästä, joten kaiken muun rumban päälle saan järjestää kaiken siihen liittyvän. Toisaalta, tuo on sen verran innostuttava asia, että ei se lainkaan häiritse. Eikä muutto ihan loputtomasti työtä teetä, ainakaan edelliskerran perusteella. Aloitan pakkaamaan heti kun saan jostain laatikoita, jotta saan ajoissa asunnon tyhjäksi. Tämän kämpän näyttöjäkin ajatellen on hyvä saada kamaa kasaan heti.

                                                                    ***

Kävimme eilen katsomassa Hobitti-trilogian viimeisen osan, ja pettymyshän se oli. Jacksonin putkijuoksuista tulee mieleen lähinnä Call of Duty-pelisarja, eikä niissä säily Keski-Maan hengestä juuri mitään. Todella sääli, sillä puitteet ovat komeat ja potentiaalia tuotantotiimissä + näyttelijöissä olisi vaikka mihin, mutta kun rajattoman budjetin elokuvasta tehdään yhden miehen leikkikenttä, ei tulos voi olla hyvä. Martin Freeman, Richard Armitage ja Lee Pace ovat tämän tekeleen kantavat voimat, mutta eivät yksinään riitä. Sorry guys. Ainoa hyvä kohtaus on LotR-appendixeistä napattu Sauronin karkoitus Dol Guldurista, joka oli toteutettu komeasti. Suorastaan masentavia kohtauksia onkin sitten enemmän kuin jaksaa luetella. Tämä julistekin kertoo jo mistä on kysymys - mistä lähtien kääpiö ratsastavat yhtään millään, saati jättiläisvuohilla?

Alhaisista odotuksista huolimatta pettymys.

Siinähän sitä. Huomenna 9.25h työvuoro ja kaverin synttärit, sunnuntaina risteilylle ja tiistaina kämpän täyssiivous asuntonäytön tieltä. Joulun alla on myös viiden päivän työputki, tulee yli 90h töitä tässä kuussa jälleen tehtyä. Muuttoon valmistautuminen, kandin viimeistely, joulupuuhastelu sekä muutama oma luku- ja maalausprojekti takaavat loppuvuodesta erittäin täyden, mutta mukavan ajanjakson.

Primordialin vinyylin julkaisu on jälleen viivästynyt, joten olen joutunut täyttämään kaipuutani muulla uudella musiikilla. Agallochin Ashes Against the Grain sekä Summoningin Let Mortal Heroes Sing Your Fame ovat Hugen uuden ohella muodostaneet loopilla soivan kolmikon. Agalloch on mainiota progemetallia, ja Let Mortal Heroes on tunnelmaltaan erinomainen. Summoning onnistuu hyvin luomaan selkeästi omanlaisensa fiilikset joka levylle. Summoningissa on enemmän aitoa Keski-Maata kuin kolmessa Hobitti-elokuvassa yhteensä. Sopivaa syys/talvimusiikkia kumpainenkin.

Agalloch - Fire Above, Ice Below
Summoning - In Hollow Halls Beneath the Fells

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti