perjantai 16. lokakuuta 2015

Läpileikkaus


Reilu viikko on kulunut lähinnä opiskelun ja arjen pyörteiden imussa, varsin hyvällä fiiliksellä. Vietin rauhallisen viikonlopun töissä ja kotona, oli tarpeeseen tähän väliin. Salireenin ohella palasin takaisin sählykentille, kerralla peräti kahden pelin myötä, juuri kotiuduin ainejärjestön sarja-avauksesta. Kasin aamut hajottivat pahasti, mutta pimeät aamut ovat tuntuneet yllättävää kyllä lähinnä kodikkailta. Battlestar lähenee loppuaan ja loppuvuoden kalenteri on täynnä suunnitelmia.

Nyt on tenttiviikko ohi ja paljon aggressioita aiheuttaneet pedagogisten opintojen luennot tältä erää takana, lisää sitten helmikuussa. Kolme tenttiä tälle viikolla oli siunaantunut: erityisyyden ja moninaisuuden verkkotenttiin en lukenut lainkaan ja sain silti kolmosen, kahteen muuhun (psyka ja kasvatustieteellisen tutkimuksen perusteet) luin tenttikirjat ja toivon että menivät läpi. Eiköhän. Pääasia että maanantaina pääsee Viikkiin ja kauas pois luentosaleista. Tämän merkittävän arkisen muutoksen kynnyksellä voisin suorittaa läpileikkauksen tämän hetken ohjelmastani. 

Taas yksi erä tenttilukemista suoritettu.

Tällä(kin) hetkellä arki tarjoaa varsin kiireellisiä viikkoja. Kuin puolihuomaamatta kalenteri on taas todella täyttynyt ohjelmasta, ja mikäs sen parempaa - edellisestä parista vuodesta poiketen tämä ohjelma ei koostu duunista ja opiskelusta 85-prosenttisesti, vaan tekemisestä mistä ihan oikeasti diggaan. Kerran viikossa aikaa vievät ammunnat, tiistai-iltojen sähly jossa aloitin kuluvalla viikolla sekä seuraavan kuuden viikon ajan Unisportin kuntonyrkkeilykurssi. Salitahti on seitsemättä viikkoa peräkkäin kolme/neljä treeniä viikossa, eikä varmasti ole hidastumassa. Lenkkeilyä löytyy kerran viikossa, tavoitteena olisi lisätä sitäkin kohti suurempaa volyymiä.

Päivittäisellä statuksella aikaa vie edelleen Battlestar Galactica, jossa menen neljännessä ja viimeisessä kaudessa - kolmas kausi säilytti alun pientä notkahdusta lukuun ottamatta tasonsa edelleen lähestulkoon täydellisenä. Battlestarin loputtua tilalle tulee seuraava sarja, yleensä aina on jokin sarja menossa. Leffojakin yleensä se kourallinen kuussa.

Kirjallisuus näyttelee suurehkoa roolia arjessani, päivittäin tulee luettua jotakin koulukirjojen ulkopuoleltakin. Juuri sain luetuksi Bernard Cornwellin Saxon Story-sarjan kolmannen ja neljännen osan (Pohjoisen Valtiaat ja Miekkojen Laulu), erinomaista viikinkieran historical fiktiota. Kaksi osaa jäljellä, varsin hyvää kevyttä vastapainoa tenttikirjoille.

NHL on luonnollinen osa päiväohjelmaa, vähintään koosteiden ja forumeiden muodossa, usein myös Jatkoajan hommien kautta. Saatuani Viaplayn tunnukset ja näin Gamecenterin käyttööni livepelejäkin tulee katseltua, iltapäiväpelejä on käytännössä joka viikko. Viime viikolla alkanut NHL ei kyllä olisi voinut alkaa hetkeäkään myöhemmin, lätkän kesäloma tuntui kestävän ikuisuuden tänä vuonna.

NHL on palannut.

Uutiset luen yleensä joka päivä, HS:n verkkouutiset ja Redditin World News ovat vakioni. MTV:n kympin uutiset katson usein jos olen kotona siihen aikaan. Monipuoliset ja tarpeeksi erilaiset uutislähteet ovat oleellisia, varsinkin HS:n ollessa mitä on, ja tässä pitäisikin ryhdistäytyä entistä paremmin.

Maalausprojektini ovat edenneet tuskaisen hitaasti, kun edellisvuosien paloa ei samalla tavalla ole löytynyt syksyn mittaan. War of the Ring-projekti etenee kuitenkin loppua kohti, katsotaan josko sen jälkeen löytyisi parempaa motivaatiota. Viikoittain tulee maalattua, ennen käytännössä joka päivä.

Samalla menossa on vielä muutama projekti, joita toteutan aina kun aikaa on, joka viikko kuitenkin - eduskunnan läpikäynti on jossakin 150:n paikkeilla, Khan Academyssa olen alkanut katselemaan historiadokumentteja johdonmukaisesti läpi, TED-dokkareita tulee toisinaan katseltua, matematiikankin pariin olen suunnittelut palaavani palauttaakseni myös tuota älykkyyden muotoa paremmin mieleeni.

Viikonlopuille on tarjolla yleensä kavereiden kanssa ajanviettoa mitä moninaisimmissa muodoissaan, illanistumisesta lauta- ja figupeleihin - kavereidenkin kanssa on lukuisia vaihtoehtoja ja toteuttamista odottavia ideoita. Toisinaan on duunia, nyt alkanutta Stawa-ropea tullee olemaan, ja omankin ropen käyntiin polkaisemista olen harkinnut. Viikkojen varrelle osuu vielä tasaisin väliajoin ainejärjestön kekkereitä, joissa jaksaa yleensä käydäkin, sekä varsin harvalla tahdilla Kronoksen sählysarjan pelejä, joissa nyt lätkin jo kolmatta vuotta.

Muina ajasta taistelijoina on vielä ainedidaktiikan essee, deadline kahden viikon päästä, sekä pedagogisten seminaarin tutkimussuunnitelma ensi kuulle. Ensi vuoden matkasuunnitelmienkin pariin pitäisi jossakin kohti toden teolla päästä ja gradukirjallisuuteen alkaa perehtyä.

Jännityksellä odotan siis harjoitteluaikataulua, jonka saan maanantaina. Tunkua kalenteriin kun nimittäin yllämainituista syistä on. Kyllä harjoittelunkin parissa pitää tehdä duunia kotona, mutta toivon hartaasti ettei tuo ole aivan suhteettoman kuormittavaa - kahden kuukauden jaksosta saa kuitenkin vain seitsemän pistettä.

 
Kaunis syyssää ja aina yhtä ruma Merihaka.
Masentava seminaaripäivä yllytti jopa perin juurin harvinaiseen selfieen.

Tässä tämänkertaiset, nyt siirryn Santahaminaan viikonlopun viettoon. Syysiltoihin tarjolla tällä kertaa uudempaa Hugea sekä hyvin vanhaa DJBB:tä. Huge ei ole oikeastaan Borealiksen jälkeen tehnyt mitään kovin mieleenpainuvaa, mutta muutama hyvä osuma tuolta löytyy kuitenkin. DJBB:n avauslevyn löysin vuosikausien unohduksen jälkeen palattuani Spotifyn käyttäjäksi. Vieläkin toimivaa, muistan kuunnelleeni tuota ilmestyttyään 2003.

Huge L Godtier
Huge L – Pedantti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti