sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Rauhallisia viikkoja


Viime viikko oli hyvin arkinen, rauhallinen ja erinomaisen tasapainoinen viikko. Viikissä merkintöjä kasaan, sivuainekandin tutkimussuunnitelman kirjoittaminen sekä lauantain kokopäivän työvuoro velvollisuuksien puolelta, kolme salitreeniä, lenkki ja kuntonyrkkeily treenin puolelta. Perjantaina vietimme muutaman opiskelijakaverin kanssa hyvien oluiden iltaa maistelemalla laatuolusia. Kokonainen vapaapäiväkin mahtui mukaan.

Tällä viikolla sain vähän taukoa Viikistä, kun maanantaista keskiviikkoon oli vuorossa opettaja työnsä tutkijana -seminaaria. Tuntui kyllä yllättävän hyvältä olla takaisin keskustassa, jotenkin luonnollisempaa. Torstaina piti kuitenkin palata takaisin Viikkiin, ja jäljellä olevat kaksi viikkoa lupaavat melkoista rumbaa vielä. Viisi omaa oppituntiakin edessä. Reenien puolesta tällä viikolla oli viimeinen kuntonyrkkeily, kaksi salia, hyvä lenkki, sparraustreeni kavereiden kanssa ja ensimmäistä kertaa päädyin ainejärjestön liikuntavuorollekin, futsalia pelailtiin ja oli yllättävän hauskaa. Tuttujen kavereiden kanssa ilmaista liikuntaa. Viikonloppu kului rennosti kotosalla ja sunnuntaina palasimme Keski-Maa-roolipelin pariin, koko päivä kului tuon parissa. 

Roolipelaamista Keski-Maassa.

Eduskuntaprojektin ja Jatkoajan NHL-pelaajakuvaprojektin tultua päätökseen pöydälläni odottaa enää War of the Ring-maalausprojekti. Ryhdistäydyin viime viikolla ja olenkin viikon sisään maalannut kymmenisen tuntia, saaden yhden factionin valmiiksi, ja nyt pikavauhtia valmistui toinen. Tämä jättää enää kaksi jäljelle koko projektista, joten kyllä se tänä vuonna valmistuu. Pääsee puhtaalta pöydältä aloittamaan uudet kujeet sitten.

Täällä Pohjantähden Alla on edennyt vauhdilla sekin, ja takana on jo kaksi osaa. Siinä missä ensimmäistä osaa lukiessa nauroin usein peräti ääneen, toinen osa sisällissodan viiltävän tarkkoine kuvauksineen ei todellakaan ollut helppoa luettavaa. Linna osaa kuitenkin kuvata tämän kipeän aiheen tasapuolisesti osoittaen sen tärkeimmän: sodassa ei ollut voittajia. Kirjasta toiseen kulkeva jatkumo on myös hienoa seurattavaa. Kolmas osa on puolessavälissä, ja kovin erilaisissa tunnelmissa mennään siinäkin.
Muutenkin viime aikojen meinkinki on ollut paljolti suomalaishenkistä, kun näiden lisäksi olen pitämässä seuraavat neljä oppituntiani autonomisen Suomen viimeisistä vaiheista ennen itsenäistymistä – eli juurikin samoja asioita, joita TPA:n ensimmäisessä osassa käsitellään. Kirsikkana kakun päälle katsoin Pahat Pojat-elokuvan, joka ei toki temaattisesti muuten edellisiä sivua, mutta on kuitenkin suomalaista kulttuuria omimmillaan sekin. Suomalaisen elokuvahistorian klassikko, jossa on aivan uskomaton näyttelijäkaarti. Hieno elokuva soundtrackiaan myöten.


Luin myös kevyempää tavaraa, kun hankin kokoelmiini Northlanders-sarjakuvasarjan osat viisi ja seitsemän, Metal ja Icelandic Trilogy. Ensinmainitusta en hirveästi välittänyt, selvästi sarjan heikoin, mutta Islanti-meiningit upposivat todella hyvin. Albumin läpi kulkeva jatkumo kattaa neljäsataa vuotta ja kymmenen sukupolvea saman suvun edustajia, tarinan alkaessa kantaisästä, joka on saaren ensimmäisiä asuttajia. Hieno historiallinen perspektiivi, ja mielikuvien Islannin hyinen tunnelma on hyvin vangittu niin piirrostyyliin kuin tarinaankin.

Laatusarjakuvia.

Musiikkipuolella Stepa julkaisi uuden, osuvan sinkun tulevalta levyltään. Hajanaisen suomiräpin ohella lähinnä Eluveitietä on kulunut enemmän. Ensi viikolla olisi keikka tarjolla, katsotaan joskohan sitä menisin.


Joululomaa odotellessa, mukava kasa suunnitelmia ja vapaa-aikaa odottaa. Reilut kolme viikkoa velvollisuusvapaata aikaa maistuu varmasti. Alkava talvi on alkanut painaa pahasti, ja iso osa energiasta menee tällä hetkellä pakollisten koulutöiden ja treenin kanssa jaksamiseen. Ylimääräinen aika tekee mieli viettää lähinnä vaakatasossa. Nämä pari rennompaa viikkoa ovatkin tulleet tarpeeseen, ja on ollut jees hoitaa asioita kuntoon rauhalliseen tahtiin. Ylimääräistä aikaa siunaantui senkin verran, että aloitin vihdoin uuden sarjan Netflixin tuoreen Jessica Jonesin muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti