sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Voiton puolella


Se alkaa olla siinä, tämä lukuvuosi nimittäin. Palautin juuri äsken 18-sivuisen seminaarityöni, ja vaikka jälki ei kovin komeaa olekaan, on se ainakin tehty. Kirjoiteltuani viimeiset parisivuiset pienemmät koulutyöt edessä on enää kolme päivää Viikkiä, sisältäen kaksi viimeistä omaa oppituntiani. Prässistä selvittiin siis kunnialla, jälleen kerran. Ajatukset ovat selvästi siirtyneet tämän viikon aikana jo eteenpäin, ja pitkälti kaikenlaisia kesäsuunnitelmia on tullut pohdittua. En aivan hirmuista määrää kotosalla ole reissaamisen johdosta, mutta kuitenkin sen verran että siinä ehtii kaikennäköistä mielekästä tekemään. Sohvanpohjalla makaaminen ei kuulu suunnitelmiin.

Edeltävät kaksi viikkoa ovat menneet melko autopilotilla: kouluhommia, Viikkiä ja treeniä. Ei mitään uutta länsirintamalla siis. Samalla kuitenkin lukuvuoden loppuminen tuo omat haasteensa, ja edessä oleva muuttokin kesän ajaksi keskustan puolelle vaatii tiettyjä käytännön järjestelyjä. Ammunnoissa on kerennyt käymään jokusen kerran, tänään oli SRA:ta pitkästä aikaa. Viime viikonloppuna ehdin palaamaan Fantasy Battlen pariin aivan laittoman pitkän tauon jälkeen, oikein mukava 3500pts peli tuli pelattua. Sunnuntaina oli ARU:n Nuuksion 25km:n marssi, vaikka melko kevyillä varustuksilla veteli niin oli kyllä erinomaisen rankka aamupäivä. Viidessä tunnissa tuon saimme kasaan, joten ihan kohtuullinen vauhtikin. Eilen kävin hoitamassa viimeisen työvuoron tältä erää, puhdasta palkatonta kesälomaa duunista kolmisen kuukautta edessä, ensi kertaa sitten vuoden 2012. 
Keväinen Nuuksio.

Fantasy Battlea.

Lätkääkin on tullut paitsi seurattua myös hiukan katseltua, kotoisen liigan finaaleja toki mutta ennen kaikkea NHL:n pudotuspelejä, kauden kauneinta kiekkoa. Monella tapaa ensimmäinen kierros on jopa se kiinnostavin, joskin nyt loppui omalta osalta kausi lyhyeen kun Kings tippui Sharksille 4-1. Pettymyshän tuo on, mutta ei auta. Peleissä on mukana viime kauteen verrattuna vielä monta kiinnostavaa / sympaattista seuraa, joten näitä jaksaa seurata tovin jos toisenkin.

Vapaa-aikaa on luvassa ensi viikosta alkaen syksyyn asti mittavia määriä, mutta tähän asti tiukassa kontrollissa on menty. Kärsivällisesti kuitenkin muutaman projektin sain juuri sopivasti kasaan. Maalasin toisen batchin Empire Greatswordeja kasaan, jälleen kolme viikkoa kestänyt prosessi. Ei vain pysty paljoa upottamaan aikaa tähän parin edellisvuoden major aktiviteettiin, mutta edelleen palkitsevaa toimintaa aina kun saa jotakin valmiiksi. Sain myös Daredevilin toisen kauden katsotuksi, ja vaikka tuosta uusitusta Marvel-universestä Jessica Jones paremmin yleistunnelmaltaan upposikin, oli DD:n toinen kausi aivan katsomisen arvoinen. Ensimmäistä parempi oikeastaan, vähän turhan paljon puuduttavaa tappelemista mutta hahmot olivat uskottavampia. Varsinkin the Punisher oli kova. Kauden alkupuolisko oli kyllä oikeastaan parempi kuin jälkimmäinen, mutta jo ihan näiden nykysarjojen visuaalisen laadun vuoksi jaksaa katsoa. Yksityiskohdista valaistukseen sen verta priimaa että heikommatkin jaksot menevät. Syksyllä sitten Luke Cagen ensmmäinen kausi täydentämään tätä fiktiivistä kollektiivia.

Daredevilin toinen kausi nähty.
Dokumentteja on viime aikoina tullut jokunen katseltua. Erityisen mainitsemisen arvoisia olivat Restrepo, yhdysvaltalaissotilaiden Afganistanissa itse kuvaama dokkari vuodelta 2010, jossa näkyy erinomaisesti kyseisen sodan vähemmän mairittelevat piirteet. Tulee Generation Kill-sarja mieleen. Parasta pitkään aikaan kuitenkin oli parin vuoden takainen Digital Amnesia, tunnin dokumentti sähköisesti tallennetun tiedon häviäväisyydestä, ihmiskunnan kollektiivisesta muistista ja nykyajan haasteista tiedonsäilytyksessä. Historia-alan opiskelijalle must-see-osastoa, mutta kyllä aivan kaikille suositeltavaa.

Musiikista DJ Polarsoulin upean tribuutin viime vuonna menehtyneelle Edorfille voi hyvin jakaa, mukana biisillä on monia itsellenikin isoja artistejaDJ Polarsoul - Ikuisesti feat. Edorf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti